niedziela, 9 listopada 2008

Krupnik

składniki:

O: wrzątek, kurkuma, lubczyk, tymianek
Z: marchew, pietruszka, masło, grzyby suszone
M: seler, por, szalotka, pieprz, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, kasza jęczmienna, płatki chili
W: sól, sos sojowy, bulion
D: koperek, natka pietruszki, bazylia, sok z cytryny

przepis:

O: do wrzącej wody wsypać szczyptę kurkumy
Z: wrzucić pokrojone pietruszkę i marchew
M: seler, por, szalotka, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, kasza jęczmienna
W: sól
D: bazylia
O: lubczyk
Z: masło, utarty na tarce suszony podgrzybek
M: czosnek, pieprz, kilka płatków chili
W: sos sojowy
D: koperek, natka pietruszki
O: tymianek
Z: masło
M: czosnek, pieprz
W: bulion
D: sok z cytryny
O: kurkuma, lubczyk

(przepis pochodzi z książki "Kuchnia kreatywna" Ewy Dobek i Tomka Gulińskiego)

Brak komentarzy: